keskiviikko 26. marraskuuta 2008

Omituisten Otusten Kerho

Omituisten Otusten Kerho on liikuskellut blogeissa, ainaskin Leijonaisella se oli - sieltä siis tämän nappasin, kiitos. Koska en t o d e l l a k a a n pidä itse itseäni omituisena, haastattelin lauantai-iltana TalonMiestä (joka itse vasta omituinen on!) aiheesta. Saimme aikaan ihan mielenkiintoisen listan, olkoon sitten omituisuuksia:

  • Hiusten pyörittely. Tämä on varmaan jäänteeni vauva-ajoilta. Nimenomaan nämä korvan takana olevat hiukset on kiva kiekurtaa tänne etupuolelle korvaa.
  • Tyynyliinojen/pöytäliinojen saumojen sively. Mitenkäs tämän toisen lapsuustapani selittäisin... Sormeilen näitä kankaan reunoja, liikuttelen kynsiäni saumakohdissa, mukavissa ranteissa. Ajanviete sopii siis sekä nukahtamisrituaaliksi että ruokapöytään.
  • Omituiset ja höperöt jutut. Tämä oli TalonMiehen kommentti.
  • Olen teknisesti onneton. Taas TalonMiehen sanontatapaa käyttäen. Tässä voin vain viitata siihen, kuinka helposti kuitenkin saan apua teknisiltä ihmisiltä (miehiltä). Piirteeni on TalonMiehellekin varmaan enemmänkin hellyttävä.
  • Pyykkäykseen liittyvät kotityöt. Omin ne kaikki itselleni. Muu siivoaminen ällöttää minua eri asteilla, mutta pyykinpesu, kuivamaan ripustaminen, mankelointi, silittäminen - ah, niissä kaikissa sieluni lepää. En salli muiden astua sille kodinhoitohuoneen ja keittiön reviirille.
  • Kirjat. Tämän tekee hieman tavanomaista omituisemmaksi varmaan se, että näitä keskeneräisiä, luettavana olevia kirjoja on ympäri taloa. Olen aiemmassa blogissani joskus kertonutkin sen, että minulla on parhaimmillaan menossa pari-kolme olohuonekirjaa, yksi takkahuonekirja, yksi hammaspesukirja (yleensä runoja), muutama yöpöytäkirja ja tietenkin keittiön äänikirja, joka viihdyttää silityksessä ja kokkauksessa. Korostan myös sitä, että luen nämä kirjat, eivätkä ne vain loju eri paikoillaan. Minusta on vain niin mukava, kun on kirja aina kätevästi käsillä ja samalla myös vaihtelee tarinasta toiseen. Kirjojen lukumäärä on myös suoraan verrannollinen elämäntilanteeseen. Kun on paljon äksöniä muualla tai mielessä, lukeminen muuttuu niukemmaksi. Mutta kun kirjoja on paljon ympäriinsä, tietää, että voin hyvin.
  • Toisten murheiden kantaminen. Tämän sanoi TalonMies ja varmaan onkin siinä oikeassa. Mutta nyt kun ollut ihan liki todella suuria vaikeuksia, huomaan kyllä valikoivani jo, mitä enää jaksan. Ehkä tämä aika opettaa minulle tässä paljon. Opetus on siis kesken.
  • Kauneudenhoito. Vaikka olisin yksin päivän kotona, nutjuan edelleen sopivat rasvat ja voiteet ja teen pientä meikkiä. Sanomattakin on selvää, että ihmisten ilmoille meno vaatii ripsivärin ja huulipunan. Jonkun mielestä tämä voi olla omituista, mutta minulle tavanomaista.

Tämän kummempia hulluuksia emme keksineet. Sellaisia omituisuuksia, että jokin asia/kotityö tehdään tietyllä tavalla ja tietyssä järjestyksessä, ei minulla ole ainoatakaan. Tainiinno...kunhan ei kukaan keksi mennä pyykkejä pesemään...

Jos vielä löytyy joku Omituinen, niin ole hyvä, ota haaste matkaasi!

6 kommenttia:

miina kirjoitti...

Teknisesti onneton, joka tekee sinut onnelliseksi. Apua tulee. Mietin mikä on teknisesti sanan vastakohta, mutta sanat katoavat. Olet onnellinen siinä vastakohdassa, mikä se oikea käsite sitten onkaan.

Jotain tuttua, jotain omituista. Onko TalonMies antanut sinulle paljon saumoja lahjaksi? Ihana omituisuus. Saako sitä kokeilla vai onko tavaramerkki suojattu?

Iinuska kirjoitti...

Tuo kirja joka huoneessa on hauska juttu. Mulla on yleensä pari lehteä tai kirjaa aina kesken ja luen niitä vuorotellen. Äänikirjoja en (vielä) harrasta.

Kiva, että treffit menivät nappiin!

Yvioon kirjoitti...

No, et sä mun mielestä kyllä kovin omituiselta kuulosta. Jokaisella on varmaan niitä omia pikku tapoja.

Taisin kirjoittaa jossakin vaiheessa omista omituisuuksistani.

Mulla saattaa olla kirjoja kesken kanssa, mutta ne ovat kaikki olohuoneessa, jossa nukun (varmaan omituista).

Pilviharso kirjoitti...

Miina,

Teknisesti onneton.. tästä tulee mieleen se kasvorasvamainos, jossa sanotaan, että "moni kärsii tietämättään couperosaihosta" - siis KÄRSII TIETÄMÄTTÄÄN! Onnellinen olen olemalla teknisesti onneton, monta ikävää ja epäkiinnostavaa hommaa vähemmän, kun joku muu tekee ne puolestani.

Itse olen itselelni sopivat saumat löytänyt, se on niin omakohtaista näppituntumapeliä. Kokeile ihmeessä, tuntuu tosi hyvältä! Suosittelen myös täkkiä isovarpaan ja seuraavan varpaan väliin.

Iinuska,

Kaikki eivät tykkää siitä monen tarinan viidakosta, mutta onhan siis meitä.

Yvioon,

Totta, minunkaan mielestäni minä en ole omituinen, mutta odottakaas, kun kerron TalonMiehestä!

sawini kirjoitti...

Tervehdys pitkästä aikaa ystäväiseni!
Onneksi löysin tänne luoksesi kun oletkin muuttanut edellisestä osoitteesta.
En ole kadonnut minnekään, vaikka blogiani en ole ehtinyt käydä kuukausiin päivittämässä. Sain sen paikan, jossa kävin haastattelussa. Päivät ovat työntäyteisiä ja illat pyhitetään perheelle, joten kone voi olla viikkoja kiinni.
Yritän ehtiä käydä omia kuulumisia kirjaamassa blogiini vielä ennen joulua!
Ihanaa joulun aikaa sinulle ystäväni ja enkelin kosketuksia =)

Pilviharso kirjoitti...

Sawini - ihanaa, olet vielä siellä jossakin!!!! Monta kertaa olen käynyt kurkistelemassa enkä ole toivoani menettänyt, että palaat. Taidat elää tosi hektistä aikaa. On päivänselvää, että illat ovat lyhyitä lapsiperheillä. Toivottavasti uusi työsi on ollut mieluisaa.

Niin, muutin tänne paristakin eri syystä. Vuodatus takkuili kovasti ja sitten ajattelin, että vanha raskassoutuisuus vaihtuu uudeksi paremmaksi pölyjä karistelemalla. No, kaikki ei aina mene suunnitelmien mukaan, mutta kyllä tästä blogspotista tykkään joka tapauksessa.

Jään odottamaan kuulumisiasi!