lauantai 7. maaliskuuta 2009

Haamuja menneestä

Menneisyyden haamut ovat nousseet esiin. Jotakin oikeastitosiikävää on tapahtunut, muttei ihan lähellä. Lähelle on kuitenkin tultu, yritetty hakea jotakin... tukea? Haamu ei ole vain omassa päässäni ja painajaismateriaalissa, vaan se on konkretisoitunut tässä maailmassa näkyvästi.

On jälleen ilmeistä, että mikään kohtaaminen ei ole merkityksetön. Mikään ihmissuhde ei ole vahinko. Kaikki aikakaudet näkyvät suuressa elämän kirjassa, jokainen tapahtuma, kohtaaminen ja pienetkin sattumat. Kun isoja muureja murtuu, niin pienet yksityiskohdat näyttäytyvät pelottavina yksityiskohtina. Todennäköisesti ihan turhaan. Mutta sisäisesti kutenkin merkityksellisinä.

Haluan olla turvassa, vaikka maailma mylvii ja myrskyää. Haluan tukea eloonjääneitä, mutta myös elää itse. Omaa elämääni. Turvassa.

Kuva: www.pixdaus.com/silent death

5 kommenttia:

Ofelia kirjoitti...

Karmiva kuva! Hui olkoon. En kyllä tajunnut postauksesta paljon mitään... =) Onko kyse jostain yliluonnollisesta jutusta vai vertauskuvallisesti kerroit konkreettisesta jutusta? Tyhmä Ofelia?!

Pilviharso kirjoitti...

Ofelia,
Et ole tyhmä, teksti on sitä. Kyse ei ole yliluonnollisesta, vaan luonnollisesta. Kuolemasta. En vain olisi tahtonut tietää, tulla enää mitenkään vedetyksi mukaan.

Tässä vaiheessa enemmänkin mietin asian henkistä merkitystä... Miksi tämä tuotiin minun eteeni, en takuulla hakenut sitä.

Sitten kun olen tosi vanha ja toivon mukaan vielä aivojen ja sormien yhteistominta pelaa, kirjoitan Muistelmat. Elämäni ja sen ympärillä pyörivät tapahtumat ovat joskus kuin hurjimmassa saippuasarjassa.

liskonainen kirjoitti...

myönnän, hätkähdytti tuo postaus. toisaalta herra on antanut sinulle tehtävän joten nämä eivät ole yllätyksiä eikä niitä voi itse enää valita.

kiitän vielä suorasanaisesti henkilökohtaisesta postistasi.

alina kirjoitti...

Tällaisissa ylläripaloissa olisi joskus hauska nähdä, miten se sijoittuu koko palapeliin. Jospa voisi nähdä vähän panoramakuvaa kokonaisuudesta, millainen taideteos on tulossa kaiken kaikkiaan. Voisi olla helpompi hyväksyä sinne niitä tummiakin sävyjä, joita on muuten hankala yksittäin istuttaa. Mutta ei auta muu kuin kestää jännitystä ja uskoa, että hieno maisema tulossa kaiken kaikkiaan. Voimia ja selkeitä ajatuksia!

Pilviharso kirjoitti...

Liskonainen,
Kiitos kiittämisestä.
Ei todellakaan, kaikkia juttuja ei ole itse osannut valita, kyllä ne silloin niin annetuilta tehtäviltä tuntuvat.

Alina,
Kiitos. Tuo oli hyvä tuo palapelivertaus. Ihan varmasti tässäkin asiassa näin on, muutoin eivät asiat olisi menneet kuten menivät ja minun osuuteni... se selvinnee joskus.