sunnuntai 20. joulukuuta 2009

Leivon joulua

Myönnytys joululle: talvisempi blogipohja.

Leivontaterapiasta tykkään. Tänään aioin tehdä gluteenittomalle sukulaiselle sekä pipareita että kakkua, mutta vain keksit syntyivät. Meidän perhe sai sen sijaan kaksi kuivaa kakkua. Mittasin nimittäin sokeria kulhossa, jossa olin aiemmin sekoittanut venhäjauhoja - ja se piti sitten kyllä sen takia diskata pois. Keliakia rajoittaa. Mutta TalonMies ei ollut asiasta ollenkaan pahoillaan, saipahan sekä tumman että vaalean kakun. Olisin leiponut varmaan muutakin, mutta sitten loppui voi. Voi voi. Jatkuu huomenna.

Jouluruokien valmistelua rajoittaa tietoisuus, että eräs niistä nautiskelija on ikuisesti poissa. Juuri häntä varten hääräsin monta kertaa keittiössä, sillä hän oli armoitettu kulinaristi, kaikkiruokainen ja kokkitaitoinen itsekin. Muistoja muistojen perään.

Pitkästä aikaa myös ulkona tänään. Kunto on päässyt kehnoksi, äkkiä sen huomaa. Lumista, harmaata ja kaunista. Niinkuin elämä joskus.

5 kommenttia:

Verna kirjoitti...

Joulun paras tunnelma syntyy tekemisestä, muistoista ja muistojen tekemisestä. Suru, haikeus ja kauneus sekoittuvat toisiinsa. Ne tekevät sydämessä ikuisesti asuvasta rakkaudesta kultaistakin kultaisemman.

Suloista, kaunista ja ihanaa joulun aikaa sinulle suloinen, kaunis ja herkkä ystäväni Pilviharso. Ihanaa, että jaksat jakaa ajatuksesi ja tunteesi meille.

Leen@ kirjoitti...

Ihanaa kun jaksat leipoa. Nyt joulu on tämän näköinen ja oloinen. Jouluna erityisesti katamme pöytämme ja sytytämme kynttilämme myös niille kaikille poismenneille, jotka ovat aiemmin olleet läsnä, että he yhä läsnä olisivat.

hanne kirjoitti...

Kädet rakastavat leipomista!!
Sinulle Pilviharso halauksia!!

miina kirjoitti...

Pilviharso, usko minua, kunto on kehno kun keli on kehno. Sillä voimme lohdutella toisiamme. Jospa hänen ikuisesti poissa olevan muistolle leipoisit jotain erikoista?

Voi, voi, voita ei mikään voita, vai miten se oli? Joku mainos?

Pilviharso kirjoitti...

Verna,
Niin, rakkaus on ikuista...
Myös sinulle, hellä ystävä, Iloista Joulua!

Leen@,
Poismenneemme lienevät kanssamme. Ovat he. Hyvää Joulua sinullekin!

Hanne,
Hyvää Joulua ja kiitos kortista!!!

Miina,
voi voi, en muista tuota... Mutta sinullekin Leppoisaa Joulua!