keskiviikko 19. marraskuuta 2008

Palanen taivasta

Ystäväni antamassa reikihoidossa ymmärsin yhden asian. Olen viime aikoina kaivannut kovin Kotiin, taivaaseen, täältä vain pois.

Vastaus tuli sisältäni: "Hae palanen taivasta tähän elämään, ei sinun tarvitse lähteä täältä pois."

9 kommenttia:

ipi kirjoitti...

Kiinnostaa kovasti miten ajattelit tuoda palan taivasta elämääsi? Mikä on sinun taivaasi?

Anonyymi kirjoitti...

IPI esitti hienon kysymyksen.

Olen pohtinut monet kerrat tynnyrisi paikkaa, seilaamistasi virran vietävänä? Mikä merkitys sillä on? Tuskin jatkat tynnyrimatkaa, mutta pohdinpa kuitenkin. Myös blogin nimi on pohdituttanut, etenkin sana "takana". Siitä saa monta mielleyhtämää.

Uskon, että olet jo lähellä jotain, joka vie sisäiseen rauhaan, jota ilmeisesti olet etsimässä.

Pilviharso kirjoitti...

Ipi,

Jos tietäisin sen tekniikan/tavan, jolla taivaan toisin, olisin tuonut sen pikimmiten. Tätä tässä nyt mietin, kiitos hyvästä kysymyksestä... Minun taivaani on Rauha, Turva, NoHätä... tai jotakin sinne päin.

Miina,

Itse asiassa tynnyri on jonkin aikaan ollut jo rannalla. Olen noussut maihin ja lekottelen lämpimässä riippukeinussa (siis pois tynnyristä - voiko niin tehdä?), kaikki ravinto ja lepo läsnä. Sieltä ei ole ollut kiire minnekään.

"Takana" oli lohduksi itselleni, kun kaikki pilvet olivat laskeutuneet eteeni. Tietoisuus siitä, että vaikka olisi miten pieni harso pilveä edessä tai oikein paksukin, niin silti aina takana on kirkas taivas. Miten tosiaan sitten tuon sen taivaan tänne, edes pieninä paloina... tuon sen varmaan siis palasina, pieninä hetkinä, jotka elän täysin rinnoin.

Kiitos molemmille kannustavista lisäkysymyksistä!

Sirpa Olonilosta kirjoitti...

Pilviharso, tykkäätkö tehdä mielikuvaharjoituksia? Jos et, älä lue eteenpäin, jos tykkäät, tässä yksi ehdotus :-).

Sulje silmäsi. Kuvittele eteesi kaksi tuolia. Toisessa istut sinä nyt ja toisessa sinä silloin, kun olet tuonut arkeesi palan taivasta. Mikä on toisin silloin, kun pala taivasta on arjessasi?

Anteeksi sekä Miina että Pilviharso, kun eilen sotkin nimenne. Tiedän kyllä kuka on kuka, mutta olen sikamegaflunssassa ja surffailin eilen blogeissanne ristiin rastiin ja senat menivät sakaisin. Saanko anteeksi?

Anonyymi kirjoitti...

Olet siis tarvinnut ravintoa ja lepoa tähän mennessä, ymmärsinkö oikein? Lekottele vain riippumatossa lämpimässä ja tuumaile, mitä tarvitset tai kaipaat seuraavaksi elämääsi?

Afrikkalaiset ajattelevat, että menneisyys on edessä ja tulevaisuus takana. Minä ajattelen "takana" menneisyyden eli siksi on hassua ajatella, että "takana" on myös edessä. Nyt kun selitit, ymmärrän myös toisinpäin.

Kun kuljet sen harson tai suuren mustan pilven läpi, oletko sitten lähempänä kirkasta taivasta? Onko kiertoteitä olemassa?

Anonyymi kirjoitti...

Ihana oivallus.

Alina Vitiä kirjoitti...

Tuon kauniin ajatuksen voimalla vaeltaa jo pitkälle. Ei tarvitse välttämättä edes määritellä palasta tarkemmin. Ajatus vie kohti ja palanen putoaa taivaasta että hupsis vain.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt naurattaa, hyvällä kuitenkin, kun näen sieluni silmin mitä taivaalta voi tippua.

Pilviharso kirjoitti...

Sirpa,
Höh, ei mitään anteeksipyydettävää! Olen todellakin mielikuvaihminen ja tuo harjoitus kiinnostaa. Otan sen käsittelyyni sopivana hetkenä, kiitos. Kerron sitten.

Miina,
Ihan selvästi ravinnon ja levon lisäksi tarvitsen sitä iloa ja naurua, jota peräänkuuluttelin siellä sun täällä.

Selvensin profiiliin tätä "takana" ajatusta, koska ei käynyt mielessänikään tuo takana=mennyt, huh, ei!

Kun kuljen pilven läpi (en tahdo kiertää, oikotietäkään ei ole), taivas näyttäytyy entistä kirkkaampana sen jälkeen. Tiedän, että kaikki menee ohi, ne mustimmat ja paksuimmatkin sumupilvet.

Mimosa,
Elämä helpottuu lyhyessäkin oivalluksessa.

Alina,
"ajatus vie kohti ja palanen putoaa taivaasta, hups vain." - No sepä olikin hieno oivallus, sillä ei kaikkea voi pinnistellä tai ajatella - oivaltaa...

Miina,
Jään täällä syli auki odottelemaan, mitä tipahtelee...