tiistai 11. marraskuuta 2008

Kurkkukivulle kyytiä

En (taaskaan) tarvitse nuhaa ja kurkkukipua. Siispä vastustan niitä näillä, monasti hyvin tehonneilla keinoilla:

Eniten uskon Bryoniaan, sillä joskus se on ollut ainoa saatavilla oleva tuote (esim. matkoilla) ja on yksistään jo auttanut. Minua ei haittaa, jos nämä kaikki ovat ns. uskomushoitoja. Olen sitä mieltä, että tuo asenne terveyteen on jo niin hyvä uskomus, mikä sinällään edesauttaa paranemista. Mietin usein, tarvitsenko tätäjatätä sairautta eli tahdon sen oireen syyn esiin myös mielen takaa jotenkin.

Oleellista on myös se, että saa Bryoniaa (ja mahd. näitä muita) pian ensioireiden ilmentyessä. Mitä aikaisemmin pääsee hommaan käsiksi, sitä helpommin flunssan väistää. En sano sitä, ettei minuun koskaan flunssa iske, mutta useammin olen kyllä karkoittanut sen. Jos se tulee, se onkin sitten tosi ärhäkkää sorttia ja sitten on vain nöyrryttävä siihen.

Onko teillä muilla tällaisia tepsiviä, luonnollisia tapoja parannella itse itseään?

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Lopetin jalallisten lihan syönnin ja sen jälkeen selvisin monta vuotta sairastamatta sinuitista tai mitään muutakaan. Pari kertaa viimeisen 30 vuoden aikana olen lenssut sairastanut. Ilman konsteja elän ja vähän sairastan.

Uskomuksilla ja asenteella voi olla vaikutusta vaan mitä sen on väliä, kunhan pysyy terveenä.

Uskon itse siihen, että elimistö jossain asioissa antaa viestin, tämä osa minua tarvitsee huomiotani.

levätään ja naatiskellaan

Anonyymi kirjoitti...

Jalkakylpy, ehdottomasti, heti kun tuntuu viluflunssaiselta. Kylvyn sekaan tiputtelen appelsiini- tai laventelitippoja mutta kaiketi mitkä tahansa esoteeriset öljyt käy.
Sitten kun kurkussa meinaa tuntua karhealta teen kolmesti päivässä 10 kertaa sellaisen jooga- asanan jossa kieli työnnetään niin ulos suusta kuin saa ja sisään vedettäesä sen rullataan niin että kärki koskee kitalakea :oD

Flunssaa poden kyllä harvoin ja silloinkin vain pari kolme päivää. Ihme, sillä sanotaanhan että unettomuudesta kärsivän ihmisen vastustuskyky olisi heikompi kuin muiden...

Alina Vitiä kirjoitti...

Sekoittelen kuumaan veteen kirpeää puolukkamehua, auringonhattu-uutetta, hunaja ja reilusti inkivääriä. Ei järin maukasta, mutta lämmittävää kyllä.

Pilviharso kirjoitti...

Kiitos kaikille lisävinkeistä!

Joogakielettely kuulosti huvittavalta, siis auttaakin...? Etenkin tuon jalkakylvyn kun muistaisi seuraavan kerran. Nimittäin: ei ole enää edes kurkku kipeänä!