maanantai 23. helmikuuta 2009

Tämän päivän rytmit - Afrikka-teema jatkuu!


Tekipä hyvää aloittaa arki! Työkeikan jälkeen tanssia vitkutin jumppasalilla sekä jiveä (vai jivea?) että afroa. Vieläkin jalka nappaa ja rytmi taputtaa päässä. Hikoilin lisää äsken saunassa ja odotan pian alkavaa Pyhiinvaellusmatkaa Yle Teemalta.

TalonMiehelle lauloin aamulla paljot onnet ja annoin hänelle synttärilahjaksi pienen gambialaisen rummun, djemben. Tykkäsi niin kovasti, ettei malttanut nousta ylös, vaan etsi sopivia ääniä ja rytmejä, rummutteli minun aamuvenytysten seuraksi varttitunnin.

Kuva: www.flickr.com/african drum

6 kommenttia:

Nana kirjoitti...

Voi, minäkin sain tänään afrikkalaisen puuvadin tuliaisiksi Keniasta! Ystävä oli matkalla ja palautti lainassa olleen videokameran. Odotan innolla, että pääsen näkemään videoita...omasta Tansanian ja Kenian reissusta on jo kohta 10 vuotta!

Anonyymi kirjoitti...

Onnea, onnea! Me annoimme miehen isälle tänään kirjan 83-vuotislahjaksi. Tähän aikaan vuodesta on oikein synttärisuma, sillä veimme myös äskettäin 14 vuotta täyttäneelle kummipojalle lahjuksen ja paras ystäväni täytti juuri 50.

Palaga kirjoitti...

Löysin tänne liskonaisen kautta, ja mukavalta näyttää. Liityin lukijoihisi.

Pilviharso kirjoitti...

Nana,
No, sepäs sattui! Afrikan tunnelmat ovat olleet muuallakin liikkellä! Olet jopa itse ollut Tansaniassa. Minulla ei omaa Afrikkakokemustat ole. Sanoisiko, että Vielä.

Iinuska,
Kiitos. Minustakin tuntuu, että synttäreitä on tosi tiuhaan. Pyöreitäkin paljon. Johtunee omasta iästä, siitä sopivasta.

Palaga,
Hauska tavata!. Nimestäsi tulee jotenkin Kreikka mieleen. ??

Anonyymi kirjoitti...

Mulla on Gambiasta tuotu rumpu ja koulussa teimme myös rummun. Keniassa ja Tansaniassa olen käynyt reppureissulla.

Tanssi on hyvä lääke sydämen suruille ja kunnolle ja vielä kun voi tanssia ilosta, mikäs mukavampaa.

Pilviharso kirjoitti...

Miina,
Olet rumupuihmisiä kaiken lisäksi. Ja Afrikan matkailija! Wow.

Tanssi varmaankin siten tasauttaa somasti: alakuloa nostaa, ylinenergiaa kuluttaa.