torstai 29. tammikuuta 2009

Pitkä nokipoika vaan


Meillä kävin eilen nuohooja. Hämmästyin, kun en muistanut, että he todellakin näyttävät nuohoojilta. Naama ja kädet mustina, oikein innokkaana tuli tämä pitkä nokipoika töihin. Olohuoneen takan putsasi, mutta takkahuoneen takkaa on niin vähän käytetty, ettei sitä tarvinnut nuohota lainkaan.


Olin juuri keittänyt itselleni kahvia ja pyysin hänet juomaan kupillisen. Tuli ja laittoi sanomalehden tuolin päälle, jottei sotannut istuinta.


Jotenkin tuli lapsuus mieleen. Yhtäkkiä saattoi tulla nuohooja, kalakauppias tai mustalaiset pitsikaupalle ja vähän kerjuulle. Maalla sattuu ja tapahtuu. Joskus.
Kuva: www.flickr.com, Chimney Sweeper, Rarorix


7 kommenttia:

Pirjo kirjoitti...

Löysin blogisi sattumalta. Nuohoojan vaimona tässä monta kertaa tulee ähkittyä sitä likaa, mikä kotiin väkisinkin miehen työn puolesta kantautuu. Mukavaa, että teillä on käynyt fiksu nuohooja työn tekemässä.

Anonyymi kirjoitti...

Miksi meillä käy vain Jehovan todistajat ja taulukauppiaat ja luokkaretkirahastonkartuttajakeräilijätytöt?

Muutan teille, katsomaan nuohoojia.

Katja Tanskanen kirjoitti...

Kiva, piristävä ja erilainen kirjoitus!

Pilviharso kirjoitti...

Pirjo,

Sepäs metkaa, että heti tuli yhden nokipojan vaimon vastaus! Voin vain kuvitella sitä noen määrää, ei siinä paljon halailla ukkoa, kun kotiin saapuu.

Miina,

Tule, tule, kyllä maalla on mukavaa. Ja jännitystä piisaa siinäkin, että kestääkö jäätie jo ajella kaupunkiin. Kesti se, paitsi oli huonosti aurattu vielä.

Toden totta, Jehovan todistajia täällä en ole nähnyt vielä koskaan, kaupungissa niitä oli. Tai sitten ollaan jo toivottomia tapauksia.

Katja,

Kiitos kommentista. Välillä om mukava kirjoittaa ihan tavallista elämää eikä ankaraa päänsisäistä pohdintaa.

Anonyymi kirjoitti...

Meillä käy mökillä nuohooja kolmen vuoden välein. Viimeiset pari kertaa on käynyt samasta firmasta pari nuorehkoa miestä, joita ei uskoisi nuohoojiksi, jolleivat olisi niin mustia! Kun olin lapsi, niin nuohoojat olivat kaikki vanhoja miehiä, ainakin niin muistelen.

Pilviharso kirjoitti...

Iinuska,

tämä nokipoika oli keski-ikäinen - kait. Luulin nähneeni kaupassa samaisen miehen, mutten ollut varma, kun oli niin puhdas naama. En siis osannut tervehtiäkään.

Janna kirjoitti...

Meilläkin nuohous tulossa lähiaikoina, mietin myös että tuleeko joka paikkaa nuohota koska meilläkin on yksi takka jota ei ole kovin käytetty. En viitsi lähteä arvuuttelemaan, saa ammattilainen sitten tarkistaa.