perjantai 9. tammikuuta 2009

Inkivääriä nivelille?


Kuntosalilla sain hyvän vinkin. Valitin toiselle ähkyilevälle joulunjälkeenkuntoilijalle, että oikean jalan polvi ja lonkka ei meinaa kestää, tulikohan syksyllä kuntoiltua liiankin kanssa. Hän sanoi miehensä syöneen jogurttiin raastettua inkivääriä ja saaneen sillä nivelongelmansa häivytettyä. Tulee vieläpä paljon halvemmaksi niin kuin ostaa inkivääri kapseleina. Mielenkiintoinen vihje, aion kyllä toteuttaa. Onko teillä muilla inkiväärikokemuksia?

20 kommenttia:

BamiellaJ kirjoitti...

Tuore inkivääri olisi kuulemma parasta, mutta inkiväärijauheestakin saa avun. Sekoittaa vain veteen tai teehen ja nivelkivut häipyvät. Maustehyllyltähän sitä saa!

Anonyymi kirjoitti...

Ystäväni potee nivelrikkoa ja on kokeillut inkiväärin käyttöä lukuisin eri konstein, ilman hyötyä. Mutta ehkäpä se auttaa vähäisempiin vaivoihin kun sitä niin paljon kuulee
käytettävän.

Nerikah kirjoitti...

Inkivääristä on moneksi... Se oli varmaan Kokkisota tai joku vastaava ruokaohjelma, missä muistaakseni Kwanin Mariko mainosti inkivääriä äänenkirkastimena, johon monet kultakurkut flunssaisina turvautuvat. Kuoritaan sopiva pätkä tuoretta inkivääriä, viipaloidaan se ohuiksi viipaleiksi. Viipaloidaan sitruunastakin muutama siivu (ilman kuoria!). Molemmat viipaleet kuppiin, päälle kuumaa vettä ja perään sopivasti hunajaa!

Olen itse käyttänyt kyseistä "tulilientä" (inkiväärissähän on jonnin verran potkua!) muutamaan otteeseen flunssaisena, ja on se ainakin sillä tavalla vaikuttanut, että tukkoista nokkaa saa niistää ihan urakalla tyhjäksi. =)

Anonyymi kirjoitti...

Minä jo innostuin, kun myös lonkka kiusaa, mutta tuolla aikaisemmassa kommentissa oli, että inkiväärissä on potkua, joten herkkä vatsani ei varmaankaan sitä kestä. No kokeillaan varovasti.

Krisse kirjoitti...

Kiitos kun laitoit vinkin blogiin. Minä ainakin kokeilen..

BamiellaJ kirjoitti...

Asiasta toiseen: Pilviharso, sinulle on haaste bamiellan blogissa
http://bamiella.blogspot.com/
:))

Anonyymi kirjoitti...

Aiemmin kirjoittamani kommentti tästä aiheesta katosi jonnekin bittiavaruuteen, joten yritän uudelleen! ; ) Eli olen havainnut henkilökohtaisesti inkiväärin erittäin tehokkaaksi nivelten hyvinvoinnin kannalta. Olen saanut tälle myös siunauksen ortopediltäni, joka kertoi nivelrikkolääkkeiden olevan ikään kuin synteettinen muoto inkivääristä.

Oman inkiväärini nautin ajoittain kummitätini tekemän mehun muodossa (se on todella vahvaa) tai tabletteina. Olen juuri etsimässä sopivaa tablettimuotoa; niitä kun on markkinoilla laidasta laitaan, samoin hinnan suhteen. : )

Pilviharso kirjoitti...

Bamiella,
Tuota jauhetta pitää myös kokeilla, kun raastettu oli aika tulista aamujogurtin kanssa.

Tulen myöhemmin hakemaan söpön haasteen...

Mimosa,
Ääk, mainitset sanan nivelrikko, jota aloin itsekin pelkäämään. Toivottavasti tämä on vielä se vähäisempi vaiva.

Nerikah,
Eilisiltana kokeilin tuota inkivääriteetä. Hyvin maistui kaikille.

Uuna,
Tekeeköhän inkivääri vatsakipua vai auttaako toimimaan. En huomannut itse mitään vaikutusta siinä.

Krisse, kaikki konstit on kokeiltava.

Verna,
Sinä kuitenkin puhut inkivääristä ja nivelrikosta myönteiseen sävyyn, hyvä niin.

Kerro heti, jos havaitset hyvän, sopivan tabletti-inkiväärin!

Anonyymi kirjoitti...

Äitini söi inkivääritabletteja pari vuotta lonkka- ja polvivaivoihin, mutta muistathan, että sen tiedetään kohottavan verenpainetta. Äidinkin verenpaine nousi niin paljon, että joutui turvautumaan lääkitykseen. Vaikea sanoa, oliko inkivääri ainoa syy.

Nyt äiti syö hainrustokapseleita, kuulemma ovat auttaneet nekin.

Pilviharso kirjoitti...

Anonyymi,
Tuosta verenpaineen nousta inkiväärin kanssa en tiennytkään. Onneksi vielä ei ole ollut sitä oiretta. Ja hainruotokapselit... kiitos vinkistä.

Anonyymi kirjoitti...

Minä olen käyttänyt tuoretta inkivääriä lähes 10 vuotta. Pieniä taukoja lukuunottamatta, jolloin olen huomannut, että säryt nivelissä ovat lisääntyneet. Silloin muistan, että inkivääri on jäänyt ottamatta. Teen siitä usein sellaista tahnaa, jota käytän leivän tai pihvin ja vaikka minkä kanssa. Sekoitan tehosekoittimessa inkivääriä, oliiviöljyä, valkosipulia, pinjansiemeniä (tai auringonkukansiemeniä, manteleita), oliiveja, (hunajaa), myös tuoretta persiljaa. Se on auttanut minua nivelkivuissa. Keitän myös välillä inkivääriteetä, siis vettä ja siihen pilkottuja inkiväärin paloja.

Pilviharso kirjoitti...

Hei Anonyymi,
Huomasin omalta kohdaltani, että tuore inkivääri on jotenkin liian vahva vatsalleni, ikäviä röyhtäilyjä. Kun tuli tämän postauksen jälkeen muita ongelmia ja psori siinä sivussa, en ole taas uskaltanut tehdä kokeiluja. Ostin nimittäin hainruotokapseleita, mutten ole vieläkään käyttänyt. Bursiitti - tai mikä tämä mahtaakaan olla - vaivaa edelleen.

Anonyymi kirjoitti...

Ostin Terveysmessuilta "kuivattuja" sokeroituja inkiväärin paloja. Paljonko uskallan syödä päivässä?Maistuvat ihanilta, onko haittavaikutuksia jos syö enemmänkin?

Anonyymi kirjoitti...

Aine, joka TODELLA auttaa nivelvaivoihin, on msm -jauhe.

400 gr:n pussi esim. Cocovi -merkkistä maksaa hiukan yli kymmenen euroa.

Olen kuullut siitä niiiin paljon hyvää palautetta, että en malttanut olla mainitsematta näin pahasti jälkijunassa!

Pilviharso kirjoitti...

Anonyymi, kiitos MSM-jauhevinkistä! Kokeilulistalle ehdottomasti.

Anonyymi kirjoitti...

Hei! minulla on käytössä (käyt. vasta 3vkoa) kokonaisia kuivattuja inkivääriä. pilkon pieniin palasiin, syön sellaisenaan tai jugurtin kans. Onko joku muu käyttänyt ja millaisin tuloksin? Kärsin hermoja raastavasta nivelkivuista, taustalla nivelreuma, ehkä pehmytkudosreuma myös (tutkitaan), ikää vasta 30v. ne, jotka ei sairastele olkaa kiitollisia siitä että oletta terveitä. kommentoijana härmälääne

Pilviharso kirjoitti...

Anonyymi

Mistä olet saanut noita kuivattuja inkiväärejä vai kuivaatko itse? Käykö se vähemmin vatsaan?

Omista nivelkivuistani olen huomannut, että ne ovat epäloogisia, välillä tuskaisempaa, välillä vähemmän.

Toivon inkiväärin auttavan sinua!

Anonyymi kirjoitti...

Hei Pilviharso. Olen ostanut kokonaisia inkivääriä kuivattuna S-kaupoista. Ne ovat Meiran mauste tuotteita. Pussin koko n. 15g. Minun mahalle nämä kuivatut sopivat paremmin kuin tuore inkivääri.

Pilviharso kirjoitti...

Anonyymi, kiitti vinkistä. Pitääkin tsekata maustehyllyt.

Cheaper-Vitamins kirjoitti...

Moi! Käykää lukemassa http://iherb-vitamiinit.blogspot.fi/ Iherbiltä saa halvalla kaikkia vitamiinejä. Löytyy myös halvalla inkivääriä tabuina: http://www.iherb.com/Now-Foods-Ginger-Root-100-Capsules/592