maanantai 8. joulukuuta 2008

Yle Teemalta hyviä dokkareita

Että minuun sitten tenhoavat tällaiset ohjelmat: Yleteemalla alkoi tänään Islamilainen retriitti -sarja (kolme osaa), jossa muutama britti lähtee kuukauden retriitille etsimään vastauksia itsestään ja islamilaisuudesta. Tositeeveen mukaan siihen on valittu värikkäitä ja erilaisia persoonia, joiden henkistä janoa tai vastustusta jo eka jaksossa aloin seurata innolla. Kyllä tämä kuulkaa Big Brotherin voittaa. Suosittelen lämpimästi, jos olet yhtään kiinnostunut henkisestä etsinnästä, uskonnoista, jumaluudesta. Ehditte vielä mukaan, sillä ohjelma tulee uusintana sunnuntaina klo 18.

Samoin kuulemma 12.1.2009 alkaa uusi Teeman kotimainen sarja Santiago de Compostelan patikoijista. Mielenkiintoista nähdä, minkälainen reissu on tullut heitettyä.

Nyt lähden matkustamaan ja seikkailemaan unimaailmaan. Öitä.

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Huomasin tuon saman dokkarisarjan, -liian myöhään. :( Tulisikohan tuo jakso vielä uusintana jossain vaiheessa. Olen samaa mieltä, että nämä asiapitoiset dokumentit sekä henkisyyttä, uskontoa yms. käsittelevät ohjelmat ovat sitä jotain.

Norjalaiset ovat myös tehneet paljon hienoja dokumentteja sairaalamaailmasta, ikääntymisestä jne. Muutama on koskettanut niin, että olen kyyneleet valuen niitä katsellut. On hienoa, että tämän tositv-maailman keskeltä löytyy ohjelmia, jotka käsittelevät täysin erilaista, syvempää ja todellisempaa elämää.

Anonyymi kirjoitti...

Varmasti voittaa big brotherin! (En voi sietää sitä.) Olen katsellut minäkin noita dokumentteja, jos vain muistan!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos taas hyvästä ohjelmavinkistä!

Pilviharso kirjoitti...

Hei teille,

Tulee ko. ohjelma uusintana, su klo 18!

Nan kirjoitti...

Kiitos ohjelmavinkistä! Pitääkin yrittää muistaa tuo dokkarisarja, tuollaiset kiinnostavat.

Tuo pyhiinvaellusohjelmakin kiinnostaa ihan senkin vuoksi, kun hain siihen. Minua haastateltiinkin, mutta pidemmälle en kelvannut. Kiinnostaa nähdä, millaiset ihmiset ovat minua mielenkiintoisempia ;)

Pilviharso kirjoitti...

Nan,
Haa - sinä hait sinne!!! Minäkin melkein harkitsin hakua, mutta elämänvaiheeseeni se ei mitenkään sopinut.

Sirpa Olonilosta kirjoitti...

Kiitos ohjelmavinkeistä! Olen tosi huono katsomaan telkkaria enkä "osaa" oikein lukea TV-ohjelmaopasta. Ohjelmien nimet ovat monesti tosi huonosti kuvaavia. Noista kyllä innostuin minäkin!

Nan kirjoitti...

Minusta tuo pyhiinvaellus kuulostaa sellaiselta kokemukselta, jonka haluaisi kokea vielä tässä elämässä :) Vähän tuohon ohjelmaan hakiessani mietitytti se, että haluanko todella telkkariin (en halua), mutta muuten tuo tuntui sopivalta katkolta arkiaherrukseeni... paitsi että vapaan järjestäminen olisi saattanut olla hankalaa. No, ehkä on parempaa, että en ole telkkarissa, vaan järjestän omat "pyhiinvaellukseni" (tms) ihan itse :)

Eiköhän niitä elämänvaiheita joskus tule, että jokin tällainenkin kokemus on mahdollinen :)

Pilviharso kirjoitti...

Sirpa,
Meidän paikallislehti osaa joskus tuoda esiin ne tähtiohjelmat.

Nan,
Minäkin siitä vielä haaveilen, jos edes osan matkaa patikoisi. Mutta kaikkien muiden kokemukset kiinnostavat yhtä lailla - sinun eritoten!