maanantai 29. joulukuuta 2008

Aikaa on

Eilen satuin telkkarin ääreen FSTVlle kun fysiikan professori Bodil Jönsson puhui viisaita ajatuksiaan ajasta ohjelmassa Samtal på Strömsö. Keksitty aika, jota mitataan, on saanut meidät entistä enemmän ahdistumaan, koska emme voi elää oman rytmimme mukaan tai edes etsiä sitä. Jokaisen henkilökohtainen aika, koettu aika, on kuitenkin ainoa väline, jonka kanssa pystymme poisoppimaan liiasta kiireestä. Paljon tuttua asiaa, mutta taas jotenkin toisin sanottuna. Joten: lainaan hänen jokun kirjan, ainakin kaksi on suomennettu.

MInun olisi iskettävä kynteni toimistotöihin, mutta kehtoottaa. Paras keino on lopulta viimeinen deadline, kyllä siinä kehtoottamiset loppuu. Mutta vielä olen tällaisessa joulunjälkeisessä itseni suostutteluajassa.

Mutta aikaahan on...

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä vain, ystäväiseni, aikaa on. Ja nythän saamme sen ylimääräisen sekunninkin :o)

Pilviharso kirjoitti...

Mimosa,

Joskus sekunttikin on tarpeen! Huom: oivallukset syntyvät lyhemmässäkin ajassa!

Anonyymi kirjoitti...

Mä näin tuon ohjelman myös ja se oli upea, antoi ajattelemisen aihetta! Pari päivää sitä ennen tuli haastattelu Gisela Lindestä, sekin oli mahtava.

Pilviharso kirjoitti...

Iinuska, On nautinnollista kuunnella viisaiden ja luovien ihmisien ajatuksia. Jotkut kun vielä osaavat pukea ajatuksensa sanoiksi, siinää se.