torstai 2. joulukuuta 2010

Kähöraakkuiselle inkiväärijuomaa ja Jenni Vartiaista

Nyt tuli minustakin (ja koko perheestä) lämpimän inkiväärijuoman fanittaja! Olen menettänyt ääneni kähöraakkuiseksi, josko siksikään, jo kolmeksi vuorokaudeksi. Räkä täyttää pään ja kurkun enkä tiedä, onko mukana kuumetta vai tukkoa vaan. Ystävä luetteli minulle inkiväärijuoman ainesosia puhelimessa, niinpä ilahduin suuresti huomatessani jääkaapissa inkiväärin palasen. Sen pilkoin kattilaan yhdessä kolmen kanelitangon (yhtä oli jo käytetty), kokonaisten neilikoiden ja korianterin siementen kanssa. Litra kuuma vettä päälle ja varttitunti hiljaista kiehuttelua. Sitten siivilöin juoman meidän kolmen isoihin mukeihin, kuumaa vettä vielä lantringiksi muki täyteen. Makean kirpeä loppusilaus tuli tuoreella sitruunan mehulla sekä hunajalla. Herraisä, että oli hyvää! Siinä on sellainen glögi, joka ei terästystä ja potkua kaipaa, ihan on sitä itteään.

Muuten on ollut "ihan hyvää" aikaa. Olen innostunut uusista (työ)jutuista, ideoita pyörii, luettavaa on. Toisaalta olen myös saanut kertoa toiselle puolelle lähteneen Lapseni tarinaa sinne sun tänne eikä sen asian jakamisen tarvetta varmaan ymmärrä moni. Surevat kyllä. Saman asian osittainenkin kertominen tuo yllättäviä kommentteja ja oivalluksia uusilta ihmisiltä. Hänen, rakkaan, kuolemasta tulee nyt joulukuussa 1 v 9 kk - toisaalta niin paljon ja toisaalta niin vähän. Etenkin jos katsoo, että eläisin vielä kovin vanhaksi eikä nähdä kuin vasta sitten. Ikävää on kannettava omaan hamaan loppuun asti.

Kuten Junikalle, myös minulle tämä kappale on erityinen: Missä muruseni on...

6 kommenttia:

junika kirjoitti...

Inkiväärijuoma juuri noilla mausteilla, joita mainitsit, on minunkin flunssarohtoni. Se on tosi hyvää ja lämmittää kehoa. Pitää vaan muitaa, että jos ja kun flunssa on jo päässyt päälle, tuota juomaa ei pitäisi juoda kovin paljon. Se lämmittää ja saa aikaan sen, että lima "kiehuu kokoon", jolloin siitä tulee tosi sitkeää ja vaikeasti poistetuvaa...


Minulta kysyttiin tänään, kuinka lapsen kuolemasta oikein selviää? Vastasin, että ei mitenkään. Mutta sen kanssa voi oppia elämään, niinkuin asia onkin.

hanne virtauksesta kirjoitti...

Itsellenikin inkivääri on tuttu monesta..
lapsena viilin päällä, sokerin kaverina, nyt teessä, hauteissa...
puhdistaa, avaa...

Kaunis tuo Jennin laulu,
tykkään hänen äänestään..
ja sanat koskettavat..
Sinulle lämpimiä halauksia, kaipuun ja ikävän sylissä on hyvä olla..

Krisse kirjoitti...

Minä sain tuollaisen ohjeen myös..mutta en ole sitä saanut aikaiseksi keittää...flunssa kestänyt kohta viikon ja pahemmaksi vaan menee...se on kai uudelleen mentävä lääkäriin....
Mukavaa viikonloppua.

Mk kirjoitti...

Pikaista paranemista, jos taiti vielä kiusaa!
Kiitos reseptistä, en ole tuommoisesta tropista kuullutkaan.

Jenni Vartiaisen laulua olen kuunnellut nyt usein, se on tavattoman kaunis.
Kuka lie sen sanoittanut, mutta koskettavat sanat ovat.
Ja jotenkin kovin lohdulliset myöskin.

junika kirjoitti...

Käsittääkseni Missä Muruseni On -kappaleen sanoittaja on Mariska.

Aika huikee.

Pilviharso kirjoitti...

Junika,
Noudatin ohjeita, kiitos niistä, enkä juonut sitä paljoa. Hyvä tietää.

Elettävä on, ikävänkin kanssa.

Hanne,
Inkivääristä tykkää sitä enemmän, mitä enemmän sitä käyttää.

Krisse,
toivottavasti olet parantunut.

Mk,
Siis Mariskan sanat. ahaa...