tiistai 8. joulukuuta 2009

Henkistä ja fyysistä kipua lohdun kera

Nyt on sitten vihdoinkin oikein asetettu kortisonipiikki lonkassa eli bursiittia hoidetaan taas. Ei tämä vaiva ole mihinkään kadonnut, vaan joka yö on kipu muistutellut olemassaoloaan. On vain ollut muita murheita niin, että lonkan nivelpussin tulehdus on ollut vain yksi lisä repaileseen yöhön, sotien jälkeiseen elämään. Päivätoimia se ei ole onneksi paljoa haitannut. Nyt alkaa puudutuspiikin vaikutus lakkaamaan ja kävely on ontumista jo. Mutta jospa tämän kivun kautta olisi tie selkeämpi. Ottaisiko oikea jalka vihdoinkin askeleen eteenpäin?

Mutta mennyt on vahvana tässä. Ikäväitkut ovat olleet flasbackejä, esim. yhtäkkiä muistan, miltä Lapseni ruumis näytti ja tuntui, kun häntä silitin. Välillä itken sitä, kun leikkasin hänen paitansa auki selästä, jotta se olisi helpompi pukea päälle, heijasin sylissäni paitaa. Ja niin edelleen... Sitten nenän niisto ja show must go on.

- Etkö sinä usko, etten minä ole sinua jättänyt, sanoo Lapseni (päässäni), kun makaan saunan lauteilla ja syytän taas häntä kuolemastaan.

Kummallinen inkkariaika on myös menossa. Joka puolelta hyppii omia tai toisten mielikuvia ei tästä ajasta, mutta nimenomaan intiaaneista. Keltainen tai oranssi väri on pop, silmissäni, meditaatiossa, unikuvissa. Vähän hassu fiilis, hyvällä tavalla. En taida hämmästyä mistään enää.

7 kommenttia:

Aino kirjoitti...

Olen pyhäinpäivästä saakka lukenut blogiasi ja lähden täältä aina kyynelsilmin. Kävin juuri tuudittamassa pienen poikani uudelleen uneen, pidin hetken sylissä ja ajattelin sinua, vaikket edes ole tuttu. Lohtuajatuksia Lahdesta.

hanne virtauksesta kirjoitti...

Halaus sinulle...

Piri kirjoitti...

Lohdullisin ajatuksin.

RunoTalon Sari kirjoitti...

Pilviharso - sinulle on enkeli blogissani - käypä katsomassa...

Pilviharso kirjoitti...

Aimo ja Piri,
uudet tuttavat, kiva kun kävitte.

Hanne,
Halaan sinuukin.

Sari,
Haen sen vielä, kiitos.

Leen@ kirjoitti...

Lonkan bursiitista muistoja kannan vieläkin. Lonkka ei unohda. Vedot ja viimat se huomaa. Toivottavasti sait kortisonista avun.

Pilviharso kirjoitti...

Leen@,
juu nää nivelet ovat varsinaisia vanhojen muistelijoita. Bursiitti se varmaan pitkävihainen on.