sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Järjen ja tunteen tarinoita sun muuta sunnuntaita

Hetki aikaa istahtaa omiin ajatuksiinsa. Anivarhain aamulla olimme lastaamassa muuttoautoa, joka lähti hurruttamaan suureen maailmaan. Leipoa täräytin tonnikalakasvispiirakan, erilaisen version kuin ennen, sillä kohta tulee yksi ystävä vuosien takaa kylään. Lyhensin avoanopille jouluverhot. Kohentelin muutenkin kotia ja totesin, että vieraita pitäisi käydä useammin, niin tulisi pidettyä paikat ordningissa. Vielä kun ehtisi TalonMiestä ulkoiluttamaan, ts. hän ehtisi minun kanssani, ennen pimeän tuloa. Tuijottaa tuolla tietokoneen ruutua ja tekee sunnuntaitöitä, kova säätämään... Ehkä käy taas perinteisesti, että löydän itseni pimeältä kylänraitilta vähän ennen yöunia.

Lähden vielä tervehtimään kirjastosta muutamina päivinä kannettuja kirjapinoja. Olen käynyt muka hakemassa jonkin tietyn kirjan, mutta mukaan kulkee aina neljä tai viisi muuta. Olenko jo kehunut tätä äänikirjasarjaa: Enni Mustonen alias Kirsti Manninen "Järjen ja tunteen tarinoita"? Aivan erinomaista keittiöpuuhastelutarinaa. Kuunnellessani en ole varma, olenko 1800-luvun Helsingissä vai 2000-luvun maaseudulla. Jos kiinnostaa hyvin kirjoitettu Suomen historia eritoten naisten näkökulmasta, niin tässä se on.

4 kommenttia:

hanne virtauksesta kirjoitti...

ystävättäreni on kuunnelleut monta romaania äänikirjoina..Mika valtarit jne..
myös autoilessa...
itse en uskaltaisi autossa...

Täytyis varmaankin kokeilla...

Janne kirjoitti...

Hurjaa, nyt se tapahtuu! Olkoon lapsesi matka suureen maailmaan onnekas. :)

Rauhallista sunnuntaita sinne.

Mk kirjoitti...

Onnekasta muuttomatkaa maailmalle!
Ja aivan totta, huushollia tulee tarkasteltua ja puunattua ihan eri tavalla kun ajattelee sitä vieraiden silmin.

Mukavia kuutamokävelyjä ja kuun vahdetta!

Pilviharso kirjoitti...

Hanne,
Kyllä: Sinuhet, Täällä Pohjan Tähdenit yms. Autoillessani en voi, kun on vanhan kasettiromu vain, mutten ehkä haluaisikaan. Tosin pitemmillä kotimaan ajomatkoilla joskus yhdessä kuunnellaan, kun TalonMies ajaa. Erinomaista pyykkiä silittäessä tai kasviksia pilkkoessa.

Janne,
Joo, jännää tämä on - ja paljon muitakin tunteita.

Mk,
Kuutamokävely vaihtuikin aikaisempaan ajankohtaan, jo ennen vierastani - ihme kumma!