lauantai 25. heinäkuuta 2009

Viikko vielä ja matkaan

Äsken taas itketin yhden tuttavan kaupungilla ja tietysti itkin hänen kerallaan. Toisen tuttavan kanssa taas ei tullut kyyneltäkään. Nämä todellakin ovat kummallisia ja hallitsemattomia reaktioita. Tätä tämä nyt sitten on ja tulee olemaan. Huokaus.

Ihan muuhun asiaan eli lomiin. Monesta blogista saa lukea fiiliksiä, kun loma on loppumassa. Tässä hehkutellaan tunnelmaa juuri loman alussa!

Minun kesäni... hmmm... Aina kysytään, että oletko lomalla. Olen vastannut jotakin, että tavallaan kyllä. Mutta totta on, että tämä surun ja ikävän kesä on ollut mitä on, oli sitten tässä vapaata tai ei. Mutta TalonMiehen kesälomaa olen odottanut kuin kuuta nousevaa. Hänellä on ollut yksi sukulaisen rakennusprojekti lisähommina ja se työllistää edelleen. Mutta on sentään jotakin yhteistä olemista, mitä odottaa: Menemme viikon kuluttua Lapinlahden Onkijärvelle. Paikkakunta ei ole mitenkään tuttu, vain Liisan ja Matin rautatieaseman sekä Iisalmen läheisyyden tiedostan. Meillä on siellä siis viikon vuokramökki, jonne otamme mukaan ainakin muutaman kassillisen kirjoja sekä TalonMiehelle ristikkolehtiä. Eiköhän niillä ja lenkki+saunavermeillä pärjää. Nuorisoa tulee mukaan tai sitten ei. Saavat ihan ite päättää.

Jos joku sattuu tätä Pohjois-Savon kolkkaa tuntevan, niin vinkkejä otetaan vastaan. Meinaan, jos ei jaksa koko ajan saunoa ja uida, niin voisi kurkistella hieman ympärilleen.

Kohta täällä syödään savulohta, perunaa ja tomaatti-basilika-mozzarellasalaattia (vakiokesäruokaa). Jollei kauheasti ala satamaan, niin voi olla, että kurkistamme lähikaupungin terassielämän eka kertaa tänä kesänä. Toivon, etten tule kaipaamaan surunappia tänä iltana...

Mukavaa lauantaiehtoota kanssalukijoille!

7 kommenttia:

hanne virtauksesta kirjoitti...

samoin sinulle...
herkullista tuo lohi, perunat, juusto-ateria!!!
ihanaa kun teillä on edessä tuo mökkiviikko...siellä yleensä tulee nukuttua hyvin ja levättyä erilailla kun kotona...

Roosa kirjoitti...

Kuulostaa herkulliselta aterialta.
Lomat ja kesä jatkuu toisilla. Mukavia hetkiä mökillä.

Ellinoora kirjoitti...

Varpaisjärven Huuhkajankierros kannattaa käydä. Alapitkän nuorisoseuran kesäteatteri esittää kuulemma körttiaiheista näytelmää.

Krisse kirjoitti...

Oikein mukavaa lomaa...meilläkin tai Kamulla alkaa loma viikon päästä..suuntaaamme Pärnuun lastenlasten kanssa..siis kahden vanhimman...
Mukavaa sunnuntai iltaa..

Pilviharso kirjoitti...

Hanne,
Mökkiä odotellen...

Roosa,
Kiitos ja kiva kun piipahdit.

Ellinoora,
Kiva kun kävit ja kiitos täsmävinkeistä!

Krisse,
Mukavia matkoja teillekin! Pärnussa olen kerran käynyt. Sää ei suosinut, olisi ollut kiva rannalla kelliä myös. Kylpyläihmisiä emme ole, mutta kävelimme paljon. TalonMies tutki innoissaan taloja eli "remonttikohteita".

BamiellaJ kirjoitti...

Maistuiko lohi+tomaatti-basilika-mozzarellasalaatti? Kyllä varmaan. Suruaikana kannattaa syödä hyvin, ettei huono olo tule ainakaan huonosta ruoasta. Minä kovin helposti unohdan löunaan kokonaan. Nytkin on päivä jo ehtinyt klo 13.30 enkä ole vielä lounasta syönyt...

Mukavaa mökkeilyviikkoa teille!

Pilviharso kirjoitti...

Bamiella,
Ruoka maistui - kuten yleensä. Alussa, shokkivaiheessa, unodin syömisen ja söin vain "lääkkeeksi". Mutta olen aikamoinen kulinaristi ja näin ruokahaluni palautuu ensimmäisten asioiden joukossa.