maanantai 8. kesäkuuta 2009

Tarvitaan pappia, tuomaria ja lääkäriä

Rakkaan Vanhempani hautajaiset ovat ohi. Nyt emme itkeä ryystäneet koko ajan, vaan kaikki sujui toisenlaisessa ilmapiirissä ja hyväksynnässä. Jotkin kohtaamiseni sukulaisten kanssa olivat minulle ensi kertaa jälkeen sen, kun maailmani muuttui maaliskuussa. Ne tilanteet ehkä itkettivät eniten. Toisaalta en aina jaksa loukkaantua siitäkään, kun vastaantulija sivuuttaa suurimman tuskani, ettei sitä ikäänkuin olisi tapahtunutkaan.

Viikonloppumme täyttyi myös hääjuhlasta ja konfirmaatiosta. Jotta kotona kävin vain mekkoa vaihtamassa. Hirtehishuumorilla oli sijansa, kun oikein meinasi koville ottaa. Tässä olisi oiva elokuvakässärin aihe: "Kahdet ilojuhlat ja yhdet hautajaiset".

Pappia tarvittiin siis koko viikonlopun. Tällä viikolla on jälleen lakimiehen ja lääkärin vuoro, josta jälkimmäisellä kävin jo tänään (psorin vuoksi). Eivätkös nämä kolme - pappi, tuomari ja lääkäri - ole vanhan kunnon povareiden ja ennustajien puhetulvalistalla...

4 kommenttia:

liskonainen kirjoitti...

kiitos postista, kultaseni.
halaan ja palaan maapostitse.

Mimosa kirjoitti...

Kyllä! Ja jos ne ei auta niin sauna, viina ja terva :oD

miina kirjoitti...

Elämään kuuluvat häät ja hautajaiset ja joskus jopa samana päivänä. Isäni hautajaispäivänä veljelleni osui häät, mutta uskovainen vaimonsa kielsi häihin menon. Veljeni totesi, jos isältä olisi kysytty, hän olisi sanonut, senkun menet.

Onko niin, kun itsellä on surua ja menetyksiä, niin ilo olisi ikäänkuin kielletty tai sopimatonta ja sen koettaisiin loukkaavan läheistä, jonka on menettänyt.

Suru ja ilo ovat vastakohdat ja ne ovat läsnä tai nurkan takana koko ajan. Pitäisikö ilo kieltää kun on suuri suru tai suru kieltää kun kohtaa suuren ilon? Minä ajattelen niin, että kummallakin on aikansa ja sijansa, vaikka samana päivänä. Kun on suuri suru kuten sinulla Pilviharso, niin ilon kokeminen on ehkä vaikeaa, mutta minusta siinä ei ole mitään tuomittavaa, jos viettää suru- ja ilojuhlat samana päivänä.

Niin taitaa olla, pappi, tuomari ja lääkäri. Mutta toisinpäin, nainen, poliisi ja taksi, et niitä koskaan tarvitessa nää.

Pilviharso kirjoitti...

Liskonainen,
Kiitos halauksesta ja tulevasta maapostista!

Mimosa,
Kirkas viina ja puhdas terva on kokeilematta. Viini ja tervamausteiset löylyt testattu.

Miina,
Ei muuten tullut mieleenikään, etten olisi rakkaan ihmisen hautajaisten jälkeen voinut mennä rakkaan ystävän häihin. Eri asia olisi ollut se, jollen olisi jaksanut. Mutta molemmat jotenkin... tekivät hyvää. Toinen vanhan ihmisen odotettu perillepääsy, toinen romanttinen, syvällinen, juhlallinen tapahtuma - niinkuin aikuiset vain sen parhaimmilaan tekee.